Klusdiensten

Schouwman klusdiensten

Om een woning weer in originele staat op te leveren aan de verhuurder of om de woning verkoopklaar te maken kunnen er kluswerkzaamheden nodig zijn. Er zijn tal van klusdiensten in huis die je kunt overwegen, variërend van kleine reparaties tot grootschalige renovaties. Hier zijn enkele veelvoorkomende klusdiensten in huis:

 • Schilderwerkzaamheden
 • Behang verwijderen
 • Nicotine aanslag verwijderen
 • Tuin onderhoud
 • Sloopwerkzaamheden

 

Schilderwerkzaamheden

Schilderwerkzaamheden in huis kunnen een goede manier zijn om de uitstraling van je woning te verbeteren en de levensduur van oppervlakken te verlengen. Hier zijn enkele veelvoorkomende schilderwerkzaamheden die in huis kunnen worden uitgevoerd:

 1. Binnenmuren: Het schilderen van binnenmuren is een populaire manier om een frisse uitstraling aan een ruimte te geven. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen, zoals mat, glanzend of zijdeglans, afhankelijk van je voorkeur.

 2. Plafonds: Het schilderen van plafonds kan helpen bij het opfrissen van een ruimte en eventuele vlekken of verkleuringen verbergen. Gebruik meestal plafondverf voor deze taak, omdat het minder drupt dan gewone muurverf.

 3. Deuren en kozijnen: Het schilderen van deuren en kozijnen kan een dramatisch verschil maken in de uitstraling van een ruimte. Zorg ervoor dat je de juiste verfsoort kiest, zoals lakverf, voor duurzaamheid en een gladde afwerking.

 

Behang verwijderen

Voor de oplevering van een woning aan de verhuurder kan de verhuurder als eis stellen dat het behang verwijderd dient te worden. Het verwijderen van behang kan soms een tijdrovende en lastige klus zijn, vooral als er meerdere lagen over elkaar heen zitten. Schouwman kan deze lastige klus voor u uitvoeren. 

Om het behang netjes te verwijderen nemen wij de volgende stappen:

 1. Voorbereiding: Eerst bedekken wij de vloeren met plastic folie om ze te beschermen tegen water en lijmresten. 

 2. Randen losmaken: Wij maken met een behangspatel of plamuurmes de randen van het behang voorzichtig los. Dit moet voorzichtig gedaan worden om de muur niet te beschadigen. 

 3. Behang verwarmen: Als het behang moeilijk loskomt, gebruiken wij een machine om het behang te verwarmen. Hiermee kunnen wij stoom aanbrengen op het behang, waardoor de lijm week wordt en het behang gemakkelijker loskomt. 

 4. Lijm verzachten: Als het behang is verwijderd, maar er nog lijmresten op de muur achterblijven, gebruiken wij reinigingsmiddel om de lijm te verzachten, zodat wij die ook kunnen verwijderen. Dit moet vaak even inwerken.

 5. Lijm verwijderen: Daarna schrapen wij voorzichtig de lijmresten van de muur met een behangspatel of plamuurmes. Soms moet dit herhaald worden.  

 6. Naspoelen: Daarna wordt de muur met schoon water nagespoeld om eventuele resten van het reinigingsmiddel te verwijderen. De muur moet goed drogen voordat er verder gegaan kan worden met eventuele schilder- of decoratiewerkzaamheden. 

Het verwijderen van behang kan soms wat geduld en moeite vergen, vooral als het behang al lange tijd op de muur zit. 

 

Nicotine aanslag verwijderen

Nicotineaanslag in een woning kan ontstaan door jarenlang roken binnenshuis en kan leiden tot gele, plakkerige vlekken op muren, plafonds en andere oppervlakken. Het verwijderen van nicotineaanslag kan een uitdaging zijn, maar het is mogelijk met de juiste stappen en materialen. Schouwman heeft hier ervaring mee en de juiste apparaten om de woning nicotinevrij te maken. 

Het verwijderen van nicotineaanslag kan enige tijd en moeite kosten, vooral als de aanslag zeer hardnekkig is. Het komt regelmatig voor dat de reinigingsstappen herhaalt moeten worden. 

 

Tuin onderhoud

Als een tuin jaren niet onderhouden is dient deze netjes gemaakt te worden voor de oplevering van de woning aan de verhuurder. Ook wanneer een woning verkocht wordt is de tuin het eerste wat potentiële kopers te zien krijgen. Het is zeker een meerwaarde om de tuin in nette staat te brengen voor de verkoop van de woning.

Tuinwerkzaamheden omvatten een breed scala aan taken en activiteiten om je tuin gezond en aantrekkelijk te houden. Hier zijn enkele veelvoorkomende tuinwerkzaamheden:

 1. Grasmaaien: Het maaien van het gazon om het gras op de gewenste hoogte te houden. 

 2. Onkruid wieden: Het verwijderen van ongewenste planten (onkruid) die kunnen concurreren met je gewenste planten om voedingsstoffen en ruimte.

 3. Snoeien: Het snoeien van struiken, bomen en planten om hun vorm te behouden, de groei te bevorderen en dode of beschadigde takken te verwijderen.

Het type tuinwerkzaamheden dat je moet uitvoeren, hangt af van het type tuin dat je hebt, persoonlijke voorkeuren en eisen voor de oplevering.

 

Sloopwerkzaamheden

Het slopen van een keuken: 

Het slopen van een keuken is een aanzienlijke klus die zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Schouwman heeft alle materialen om een keuken te verwijderen veilig uit te voeren. 

Wij zorgen dat de keukenkasten leeg zijn zodat we vervolgens de kastdeuren, laden en aanrechtblad kunnen verwijderen. Alle keukenapparaten zoals de vaatwasser, oven, kookplaat of afzuigkap worden losgekoppeld.  Daarna kunnen we beginnen met het verwijderen van de tegels. 

Wij zorgen dat al het sloopafval op een verantwoorde manier wordt afgevoerd. Het slopen van een keuken kan een veeleisende taak zijn.

 

Het is vaak goedkoper om de combinatie woningontruiming / klusdienst aan ons uit te besteden dan aan een aparte aannemer. Wij hebben jarenlange ervaring met het opleveren van woningen en weten precies wat de eisen zijn van een verhuurder.

Dit kan bij ons op korte termijn

Schouwman kan binnen 24 uur een vrijblijvende offerte op maat maken. Tijdens dit gesprek horen wij graag wat wij voor u kunnen betekenen. Aan de hand daarvan maken we een plan van aanpak, zodat we u zo snel mogelijk kunnen ontzorgen. Wij werken met vaste teams, waardoor wij direct of op korte termijn inzetbaar zijn.