Woningontruiming nodig?

Woning- en huisontruiming door een professionele en ervaren ontruimer uit de buurt. Snel en zorgeloos geregeld. Wij ontruimen alle soorten woningen en (bedrijfs)panden. Neem contact met ons op om uw ontruiming probleemloos te laten uitvoeren.

Direct een huisontruimer spreken?

Direct telefonisch contact met een professional in huis- en woningontruiming: 06-54392813

Prijsopgave woningontruiming?

Direct een prijsopgave voor u woningontruiming nodig? Vraag een ontruimingsofferte op.

Professionele woningontruimer

Professioneel, ervaren en vakkundig. Bekijk onze efficiënte werkwijze in woningontruiming.

Woning laten ontruimen? Schouwman Ontruimingen helpt u graag!

Heeft u direct een huisontruimer nodig? Schouwman Ontruimingen is het ontruimingsbedrijf voor u! Als lokale partner zijn wij altijd dicht in de buurt maar voorzien ook in woningontruimingen door heel Nederland. Interesse gewekt? Vraag vandaag nog een gratis offerte om uw huis te laten ontruimen.

 

pexels-cottonbro-studio-4554230

Huisontruiming informatie

Er komt veel kijken bij een woning- of huisontruiming. Klik op een van de linkjes voor meer informatie. Zo weet u precies waar u aan toe bent bij het laten uitvoeren van een woningontruiming door Schouwman;

Wanneer vindt een huisontruiming plaats?

Een ontruiming van een woning of huis kan plaatsvinden door allerlei redenen. Vaker voorkomende redenen zijn ontruiming na overlijden, verhuizen of een (echt)scheiding. Wat u reden voor woningontruiming ook is, Schouwman Ontruimingen kan u helpen. Het maakt hierbij ook niet uit welke soort woning u heeft. Of het nu een ontruiming van een huurwoning of koopwoning betreft, een appartement, zorgwoning of anders, Schouwman verzorgd uw volledige ontruiming. Bovendien werkt Schouwman Ontruimingen voor zowel particulieren ontruimingen als bedrijfsontruimingen.

Waarom kiezen voor Schouwman

Schouwman werkt met vaste teams, die wij zelf opgeleid hebben. Een verhuizing of woningontruiming is tenslotte een zeer persoonlijke gebeurtenis. Wij vinden het belangrijk dat de communicatie goed verloopt en hebben hier 1 aanspreekpunt voor, zodat we alles in goede banen kunnen leiden.

Schouwman staat voor: ontzorgen. Wij begrijpen dat een ontruiming van een woning van een familielid veel emoties met zich mee brengt. U moet op korte termijn al veel beslissingen maken. Uitbesteding voorkomt vaak geruzie in de familie. Daarnaast hoeft u niet extra verlof aan te vragen of vrije dagen op te nemen. Wij proberen hierbij dan ook op alle aspecten van een ontruiming met u mee te denken om zo tot een passende oplossing te komen. Dit kan ook uitkomst bieden wanneer u op afstand woont.

Graag nemen wij u de zorg van de woningontruiming uit handen. Wij leveren de woning op volgens de gestelde eisen van de woningbouwvereniging, makelaar of eigen wensen. Dit voeren wij op een professionele, discrete wijze uit, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Een snelle afhandeling voorkomt onnodige kosten.

Stappen woningontruiming

Wat komt er allemaal kijken bij het laten uitvoeren van een woningontruiming? Schouwman neemt u stap voor stap mee in het proces van een woningontruiming.

Stap 1: Inventarisatie

Als een woningontruiming uitgevoerd dient te worden, komt de ontruimer langs voor een inventarisatie van de inboedel. Dit kan eventueel ook op afstand via videobellen en online via duidelijke foto's of een overzicht. Tijdens de inventarisatie kan de ontruimer een schatting maken van de tijd en benodigdheden voor het uitvoeren van de ontruiming. Er kunnen eventueel ook meteen afspraken worden gemaakt voor het laten opkopen van inboedel of afvoeren van bepaalde materialen naar de vuilstort of via een alternatieve (duurzame) oplossing. U ontvangt een prijsopgave van de ontruiming en de opdracht wordt ingepland.

Stap 2: Uitvoeren van de woningontruiming

Na de inventarisatie kan de woningontruiming worden uitgevoerd. Ons vaste team van ontruimers sorteren de woning en halen alle inboedel en materialen kamer voor kamer weg. Indien van toepassing gebruiken wij containers voor afval of bakken voor duurzame verwerking van restmaterialen. De woning wordt volgens de afspraken volledig leegehaald en bezemschoon opgeleverd. Het leeghalen van een complete woning duurt ongeveer 1 werkdag.

Stap 3: Schoonmaken en herstelwerkzaamheden

Afhankelijk van wat er wordt afgesproken kan Schouwman  uw woning na ontruiming ook volledig schoonmaken. Denk hierbij aan het reinigen van het sanitair, keuken, garage, vloeren, muren, etc. Hierbij kunnen er ook herstelwerkzaamheden plaatsvinden, om een woning weer te laten voldoen aan de eisen van een woningvereniging, vereniging van eigenaren of (verkoop)makelaar. Herstelwerkzaamheden voorbeelden het dichtmaken van gaten in muren en vloeren verwijderen. Na het schoonmaken en herstellen is de woningontruiming afgerond.

 

Ontdek de voordelen van een woningontruimer

Snel geregeld

Uw woningontruiming snel geregeld zonder dat u daar zelf druk mee bent.

Discreet en respectvol

Voorkom veel emotionele momenten tijdens een woningontruiming.

Verkoop inboedel

Indien van toepassing kunnen wij uw inboedel (op)kopen.

Voldoen aan eisen

Wij zijn bekend met alle eisen die een woningcorporatie of makelaar kan stellen.

Duurzamer

Omdat wij veel ontruimingen uitvoeren, kunnen wij inboedel duurzamer verwerken.

Vast aanspreekpunt

U heeft één vast aanspreekpunt voor de gehele ontruiming. Dit voorkomt geruzie en onduidelijkheid.

Goede doelen

Spullen die goed genoeg zijn om hergebruikt te worden, doneren wij aan verschillende goede doelen.

Reistijd bij afstand

Een woningontruimer inschakelen als u ver(der) weg woont scheelt u aanzienlijke reistijd en kosten.

Duidelijke kosten

Een woningontruimer werkt met een vaste prijs. Hierdoor weet je precies wat een ontruiming gaat kosten.

Kosten woningontruiming

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het laten uitvoeren van een woningontruiming? Onderstaande tabel geeft richtprijzen van onze kosten van woningontruimingen.

* Genoemde prijzen zijn richtprijzen. Wilt u een specifieke prijsopgave voor uw ontruiming, vraag dan een ontruimingsofferte woning aan.

Grootte woningGemiddelde ontruimingskosten*
Garage - berging - opslagruimte - kelderv.a. €195,- tot €700,-
Verzorgingshuis kamerv.a. €345,- tot €750,-
Seniorenwoningv.a. €450,- tot €1.000,-
Bovenwoningv.a. €450,- tot €1.000,-
Benedenwoning
v.a. €450,- tot €1.000,-
Woning / appartement met 1 of 2 kamersv.a. €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoningv.a. €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamersv.a. €1.000,- tot €2.500,-
Extra opties
Schoonmakenv.a. €25,- per uur
Afvalkostenv.a. €50,- tot €750,-
Voorrijkosten€0,21 tot €0,50 per km