Schouwman woningontruiming in Wijchen? Uw plaatselijke woningontruimer!

Een woning, zorgkamer, bedrijfsruimte, garage of zolder laten ontruimen in Wijchen? We bieden een complete en professionele ontruimingsdienst die aan al uw behoeften voldoet.

Schouwman ontruimingen heeft jarenlange ervaring in de branche. Dit combineren we gecombineerd met onze deskundige en vriendelijke medewerkers waardoor uw ontruiming soepel en efficiënt verloopt. We begrijpen dat een ontruiming soms gepaard gaat met emoties en stressvol kan zijn. Daarom bieden we een persoonlijke en discrete aanpak.

Direct een huisontruimer spreken?

Direct telefonisch contact met een professional in huis- en woningontruiming

Prijsopgave woningontruiming?

Direct een prijsopgave voor u woningontruiming nodig? Vraag een ontruimingsofferte op.

Professionele woningontruimer

Professioneel, ervaren en vakkundig. Bekijk onze efficiënte werkwijze in woningontruiming.

Onze diensten

Wij zijn experts in het ontruimen van woningen, zorgkamers en bedrijfspanden en bieden tevens inboedel opkoop aan in Wijchen en omgeving. Onze dienstverlening is efficiënt en betrouwbaar. Of het nu gaat om een verhuizing, faillissement of overlijden, wij zorgen voor een professionele ontruiming en opkoop van de inboedel.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw ontruimingsproject in Wijchen? We staan bekend om onze snelle, efficiënte en zorgvuldige werkwijze.

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Bel gerust naar of vul het contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

pexels-cottonbro-studio-4554230

Wanneer vindt een woningontruiming plaats in Wijchen?

Een ontruiming van een woning, zorgkamer of bedrijfspand kan om verschillende redenen nodig zijn. Vaak voorkomende redenen zijn:

 • Woningontruiming na overlijden
 • Woningontruiming door verhuizing
 • Woningontruiming door opzegging van de huur
 • Woningontruiming door verkoop van de woning
 • Woningontruiming door een nalatenschap

Wat u reden voor woningontruiming Wijchen ook is, Schouwman kan u helpen. Het maakt hierbij ook niet uit welke soort woning u heeft. Of het nu een ontruiming van een huurwoning of koopwoning betreft, een appartement, zorgwoning of anders, Schouwman verzorgd uw volledige ontruiming in Wijchen en omgeving. Bovendien werkt Schouwman woningontruiming Wijchen voor zowel particulieren ontruimingen als bedrijfsontruimingen.

Waarom kiezen voor Schouwman ontruimingen Wijchen?

Schouwman woningontruiming Wijchen werkt met vaste teams, die wij zelf opgeleid hebben. Een woningontruiming is tenslotte een zeer persoonlijke gebeurtenis. Wij vinden het belangrijk dat de communicatie goed verloopt en hebben hier 1 aanspreekpunt voor, zodat we alles in goede banen kunnen leiden.

Schouwman ontruimingen Wijchen staat voor: ontzorgen. Wij begrijpen dat een ontruiming van een woning van een familielid veel emoties met zich mee brengt. U moet op korte termijn al veel beslissingen maken. Uitbesteding voorkomt vaak geruzie in de familie. Daarnaast hoeft u niet extra verlof aan te vragen of vrije dagen op te nemen. Wij proberen hierbij dan ook op alle aspecten van een ontruiming met u mee te denken om zo tot een passende oplossing te komen. Dit kan ook uitkomst bieden wanneer u op afstand woont.

Graag nemen wij u de zorg van de woningontruiming uit handen. Wij leveren de woning op volgens de gestelde eisen van de woningbouwvereniging, makelaar of eigen wensen. Dit voeren wij op een professionele, discrete wijze uit, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Een snelle afhandeling voorkomt onnodige kosten.

Woningontruiming met vloerverwijdering

Stappen woningontruiming Wijchen

Wat komt er allemaal kijken bij het laten uitvoeren van een woningontruiming in Wijchen en omgeving? Schouwman ontruimingen Wijchen neemt u stap voor stap mee in het proces van een woningontruiming.

Stap 1: Inventarisatie en waarde bepalen van de inboedel

Als een woningontruiming uitgevoerd dient te worden, komt de ontruimer langs voor een inventarisatie van de inboedel. Dit kan eventueel ook op afstand via videobellen en online via duidelijke foto's of een overzicht. Tijdens de inventarisatie kan de ontruimer een schatting maken van de tijd en benodigdheden voor het uitvoeren van de ontruiming. Er kunnen eventueel ook meteen afspraken worden gemaakt voor het laten opkopen van inboedel of afvoeren van bepaalde materialen naar de vuilstort of via een alternatieve (duurzame) oplossing. U ontvangt een prijsopgave van de ontruiming en de opdracht wordt ingepland.

Stap 2: Uitvoeren van de woningontruiming in Wijchen

Na de inventarisatie kan de woningontruiming worden uitgevoerd. Ons vaste team van ontruimers sorteren de woning en halen alle inboedel en materialen kamer voor kamer weg. De woning wordt volgens de afspraken volledig leeggehaald en bezemschoon opgeleverd. Het leeghalen van een complete woning duurt ongeveer 1a 2 werkdagen.

Stap 3: Schoonmaken en herstelwerkzaamheden

Afhankelijk van wat er wordt afgesproken kan Schouwman ontruimingen Wijchen uw woning na ontruiming ook volledig schoonmaken. Denk hierbij aan het reinigen van het sanitair, keuken, garage, vloeren, muren, etc. Hierbij kunnen er ook herstelwerkzaamheden plaatsvinden, om een woning weer te laten voldoen aan de eisen van een woningvereniging, vereniging van eigenaren of (verkoop)makelaar. Herstelwerkzaamheden voorbeelden het dichtmaken van gaten in muren en vloeren verwijderen. Na het schoonmaken en herstellen is de woningontruiming afgerond.

 

Ontdek de voordelen van een woningontruimer in Wijchen

Snel geregeld

Uw woningontruiming snel geregeld zonder dat u daar zelf druk mee bent.

Discreet en respectvol

Voorkom veel emotionele momenten tijdens een woningontruiming.

Verkoop inboedel

Indien van toepassing kunnen wij uw inboedel (op)kopen.

Voldoen aan eisen

Wij zijn bekend met alle eisen die een woningcorporatie of makelaar kan stellen.

Duurzamer

Omdat wij veel ontruimingen uitvoeren, kunnen wij inboedel duurzamer verwerken.

Vast aanspreekpunt

U heeft één vast aanspreekpunt voor de gehele ontruiming. Dit voorkomt geruzie en onduidelijkheid.

Goede doelen

Spullen die goed genoeg zijn om hergebruikt te worden, doneren wij aan verschillende goede doelen.

Reistijd bij afstand

Een woningontruimer inschakelen als u ver(der) weg woont scheelt u aanzienlijke reistijd en kosten.

Duidelijke kosten

Een woningontruimer werkt met een vaste prijs. Hierdoor weet je precies wat een ontruiming gaat kosten.

Kosten woningontruiming in Wijchen

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het laten uitvoeren van een woningontruiming in Wijchen? Onderstaande tabel geeft richtprijzen van onze kosten van woningontruimingen.

* Genoemde prijzen zijn richtprijzen. Wilt u een specifieke prijsopgave voor uw ontruiming, vraag dan een ontruimingsofferte woning aan.

Grootte woningGemiddelde ontruimingskosten*
Garage - berging - opslagruimte - kelderv.a. €250,- tot €700,-
Verzorgingshuis kamerv.a. €350,- tot €650,-
Seniorenwoningv.a. €450,- tot €1.500,-
Bovenwoningv.a. €450,- tot €1.500,-
Benedenwoning
v.a. €450,- tot €1.500,-
Woning / appartement met 1 of 2 kamersv.a. €450,- tot €1.500,-
Eengezinswoningv.a. €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamersv.a. €1.000,- tot €2.500,-
Extra opties
Schoonmakenv.a. €25,- per uur
Afvalkostenv.a. €50,- tot €750,-
VloerverwijderingPer m2

Deze omstandigheden beïnvloeden de kosten voor een ontruiming

De kosten voor een woningontruiming verschillen per situatie. De totaalprijs wordt beïnvloed door deze omstandigheden:

De inboedel: hoe meer er in de woning staat, hoe hoger de kosten uit kunnen vallen. Dit hangt af van de waarde van de inboedel. Op het moment dat er spullen staan van waarde, dan wordt de waarde van de kosten afgetrokken.

Afvoerkosten: voor het afvoeren van afval betaalt u kosten. Hoeveel afval in een woning staat verschilt.

Huis ontruimen in ruil voor de inboedel

Wanneer u een woning laat ontruimen, dan is er een mogelijkheid om de inboedel op te laten kopen. Er wordt dan een waarde gegeven op de spullen en deze waarde wordt in mindering gebracht op de kosten van de woningontruiming.  Op deze manier ontvang je een korting op de totaalprijs. Dit heeft als voordeel dat u niet zelf de spullen hoeft te verkopen. Vaak is het niet mogelijk om de ontruiming volledig te bekostigen met de inboedel. In de meeste gevallen is de waarde namelijk niet zo hoog als de kosten van de ontruiming.

Wilt u uw huis professioneel laten ontruimen? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

1

Welke soorten ontruimingen zijn er in Wijchen?

✔ huisontruiming: dit is de meest voorkomende huisontruiming in Wijchen. Bij een huisontruiming gaat het om het ontruimen van bijvoorbeeld een sociale huurwoning, particuliere huurwoning of een koopwoning. Een huisontruiming kan nodig zijn na een overlijden of verhuizing. Een specialist inhuren voor een huisontruiming bespaart u veel tijd en stress.

✔ seniorenontruiming: wanneer senioren naar een verzorgingstehuis verhuizen, dan kunnen zij vaak niet alle inboedel meenemen. U kunt dit uithanden geven aan een specialist in huisontruimingen

✔ woningontruiming na overlijden: een huisontruiming komt vaak voor na een overlijden. Om extra huur- of hypotheekkosten te besparen is het gunstig als het redelijk korte termijn ontruimd kan worden. Schouwman ontruimingen is gespecialiseerd in het ontruimen van woningen. Het heeft zo zijn voordelen om het uithanden te geven aan een specialist. Het leegruimen van een woning is vaak zwaar en emotioneel. Wij kunnen u hierbij helpen en volledig ontzorgen.

✔ bedrijfsontruiming: een bedrijfsontruiming vraagt om een andere aanpak dan bij een woningontruiming. Een bedrijfsontruiming bevat vaak meer inboedel en privacygevoelige informatie van klanten en medewerkers. Bij een bedrijfsontruiming kan het gaan om een ontruiming van een winkelpand, een ontruiming van een kantoorpand en het ontruimen van kinderopvangen. Met behulp van specialistische ontruimers bespaar jij jezelf veel stress en tijd.

✔ woningontruiming na lijkvinding: een huisontruimingn na lijkvinding is vaak nodig in een verdrietige, zware periode. Schouwman ontruimingen is een discreet ontruimingsbedrijf en wij nemen de ontruiming en schoonmaak volledig uit handen. In zo’n periode heeft u vaak zelf andere zaken aan uw hoofd. Tevens kan de huisontruiming en schoonmaak ook als traumatisch ervaren worden.

✔ zorgkamer ontruimen: het ontruimen van een zorgkamer houdt in het leegmaken en klaarmaken van een kamer in een verzorgingshuis of zorginstelling. Dit kan nodig zijn na het overlijden van een bewoner of wanneer een bewoner verhuist naar een andere zorgkamer of instelling of bij een beëindiging van een zorgovereenkomst. Het ontruimen van een zorgkamer in een verzorgingshuis dient vaak binnen 7 dagen gerealiseerd te worden. U hoeft zich geen zorgen te maken, want wij kunnen de zorgkamer al binnen 24 uur inplannen.

Bij het ontruimen van een zorgkamer in Wijchen is het belangrijk om respectvol en discreet te werk te gaan, rekening houdend met de privacy en de gevoelens van de bewoner en de familie. Wij hebben jarenlange ervaring met een zorgkamer ontruimen in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Wij weten hoe om te gaan met gevoelige situaties.

✔ spoedontruiming: Het kan voorkomen dat een woning met spoed ontruimd moet worden. Dit kan in het geval van een zorgkamer zijn, maar ook bij een gewone woningontruiming of bedrijfsontruiming. Soms beginnen de nabestaanden zelf met de woning en komen ze er op het laatste moment achter dat het toch wel veel werk is en tijd kost om een woning leeg te ruimen. Laat je ontzorgen met de spoedontruiming en vraag een gratis offerte aan of neem telefonisch contact met ons op.

✔ garage, opslag of berging ontruimen: Een van de meest voorkomende functies van een zolder, garage of opslagbox is het bieden van extra opslagruimte voor spullen zoals kleding, decoraties, oude meubels en andere items die niet vaak worden gebruikt. Woningontruiming Wijchen kan het voor u leegruimen zodat u weer extra ruimte in uw woning krijgt of de huur kan opzeggen van een opslagruimte.

Onze aanpak bij een spoedontruiming Wijchen:

✔ Neem contact met ons op

✔ Vrijblijvende offerte

✔ Krijg direct informatie over de beschikbaarheid

✔ Indicatie kosten spoedontruiming

✔ Afspraak spoedontruiming inplannen

✔ Het ontruimen van de woning, zorgkamer of bedrijfspand met spoed

Aanvullende diensten in Wijchen

Naast woningontruimingen in Wijchen bieden wij ook andere diensten aan zoals:

 • Herstel werkzaamheden
 • Het opkopen van de inboedel
 • Schoonmaakwerkzaamheden
 • Tuinwerkzaamheden
 • Schoonmaak na renovatie of verbouwing
 • Nicotine aanslag verwijderen
 • Vloerbedekking verwijderen
 • Zolder ontruimen
foto website schouwman woonkamer zonder vloer

Herstelwerkzaamheden en schoonmaak in Wijchen

Schouwman woningontruiming Wijchen biedt extra services aan zoals het uitvoeren van herstelwerkzaamheden. Na een huisontruiming is het bijna altijd nodig om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Als huurder van een woning bent u verantwoordelijk om de woning volgens de eisen van de verhuurder op te leveren. Bij een koopwoning kunnen er herstelwerkzaamheden nodig zijn om de woning verkoopklaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van behang, het repareren van gaten in muren en het verwijderen van vloeren.

Naast herstelwerkzaamheden zijn ook schoonmaakwerkzaamheden mogelijk. Soms is een intensieve schoonmaak nodig. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van nicotineaanslag, kalkaanslag in de badkamer, het wassen van de binnen ramen. Wij kunnen deze werkzaamheden voor uitvoeren.

Vloerbedekking verwijderen in Wijchen

Op het moment dat u de huur van uw huurwoning opgezegd heb wordt u geacht de vloeren en beklede trappen kaal op te leveren. Nadat de ontruiming plaatsgevonden heeft moet u nog het tapijt of laminaat verwijderen. Dit is een intensieve klus. Bovendien zijn de vloeren en trappen vaak verlijmd, waardoor de klus nog intensiever wordt. Schouwman woningontruiming Wijchen beschikt over de juiste machines en hulpmiddelen om alle vloeren en trappen weer kaal op te leveren.

Opkoop van de inboedel in Wijchen

Opkoop van de inboedel kan nodig zijn als u bijvoorbeeld gaat verhuizen, bij een woningontruiming, een nalatenschap of als u snel van uw inboedel af wilt. Wanneer er nog waardevolle inboedel in de woning staat kunnen wij deze op waarde schatten en van u opkopen. Het bedrag van de opkoop wordt in mindering gebracht van de offerte van de woningontruiming.

De waarde van de inboedel kan afhangen van verschillende factoren. Denk hierbij aan de vraag naar bepaalde spullen, de conditie van de spullen, de marktomstandigheden en het merk of de kwaliteit van de spullen.

 

Belangrijke informatie over het opkopen van de inboedel
Het opkopen van de inboedel gebeurt meestal in combinatie met een ontruiming.
De opkoop van de inboedel wordt in mindering gebracht van de ontruiming.
U bespaart op de kosten voor de ontruiming en hebt zelf geen werk meer aan de ontruiming.
Wij geven de inkoopwaarde van de inboedel.
Woningontruiming in ruil voor de inboedel komt zelden voor.

 

Voordelen van het verkopen van de inboedel aan Schouwman is dat het snel en gemakkelijk kan zijn. Als u alle spullen per stuk moet verkopen bent u er veel langer mee bezig. Schouwman koopt de gehele inboedel in 1 keer op. Dit kan voordelig zijn als u er geen tijd voor heeft of niet in de buurt woont.

Het is belangrijk om te beseffen dat bij het verkopen van de inboedel aan Schouwman doorgaans de prijs lager zal zijn dan wanneer u de spullen zelf afzonderlijk verkoopt. Dit komt omdat wij de inkoopwaarde van de spullen geven.

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor opkoop van de inboedel in Wijchen.

Tips om de woning verkoopklaar te maken:

-        Ruim het huis op (gedeeltelijke woningontruiming) of kies voor een gehele woningontruiming.

-        Zorg dat de woning netjes schoon is.

-        Kijk of de tuin geen achterstallig onderhoud heeft. Een eerste indruk is namelijk erg belangrijk!

-        Ventileer je huis door ramen of deuren open te zetten.

-        Spoel de toiletten door om nare geurtjes te voorkomen. Dit komt vaak voor als een woning even onbewoond is.

-        Zorg ervoor dat er geen stapel folders of brieven achter de voordeur ligt.

Het is enorm belangrijk dat een eerste indruk van de woning goed is. Het eerste wat mensen tijdens een bezichtiging zien is de voortuin van je huis. Het is belangrijk om de tuin te onderhouden en eventueel wat plantjes te plaatsen zodat het netjes verzorgd kijkt. Schouwman woningontruiming kan u helpen bij tuinwerkzaamheden.

Het is belangrijk dat mensen tijdens een bezichtiging zich goed kunnen voorstellen hoe zij het huis kunnen inrichten. Dit kan op het moment dat de woning netjes opgeruimd is of eventueel al ontruimd is. De woning moet overkomen als een fijne plek om te wonen.

Bij Schouwman woningontruiming Wijchen kunt u kiezen voor een volledige woningontruiming of een woningontruiming in 2 delen uit te laten voeren. Wij komen de eerste keer om alle ‘rommeltjes’ te verwijderen en de tweede keer zal na de verkoop van de woning zijn om de rest van de inboedel te verwijderen.

 

Huisontruiming

Neem contact met ons op voor een woningontruiming in Wijchen, Grave, Overasselt, Woezik, Balgoij of Niftrik.

-Woningontruiming Wijchen, Inboedel opkopen in Wijchen, Huisontruiming Wijchen, Zorgkamer ontruimen Wijchen, Zorgkamer verzorgingshuis ontruimen in Wijchen, Bedrijfsontruiming in Wijchen, Opkoop inboedel Wijchen, Woningontruiming Grave, Woningontruiming Overasselt, Woningontruiming Heumen, Zorgkamer ontruimen Grave, Zorgkamer ontruimen Malden,  Opkoop inboedel Grave