Vervuilde woning ontruimen? Vraag uw gratis offerte aan.

Een vervuilde woning ontruimen? We bieden een complete en professionele ontruimingsdienst die aan al uw behoeften voldoet.

Schouwman ontruimingen heeft jarenlange ervaring in de branche. Dit combineren we gecombineerd met onze deskundige en vriendelijke medewerkers waardoor uw ontruiming soepel en efficiënt verloopt. We begrijpen dat een ontruiming soms gepaard gaat met emoties en stressvol kan zijn. Daarom bieden we een persoonlijke en discrete aanpak.

Direct een huisontruimer spreken?

Direct telefonisch contact met een professional in huis- en woningontruiming.

Prijsopgave woningontruiming?

Direct een prijsopgave voor u woningontruiming nodig? Vraag een ontruimingsofferte op.

Professionele woningontruimer

Professioneel, ervaren en vakkundig. Bekijk onze efficiënte werkwijze in woningontruiming.

Vervuilde woning ontruimen

Mensen die in een vervuilde woning wonen komt helaas vaker voor dan men verwacht. Mensen schamen zich er vaak voor en durven geen hulp in te schakelen. Vaak komt het voor dat de familie pas achter de vervuilde woning komt nadat diegene gaat verhuizen of overleden is.

Het is belangrijk op te merken dat een vervuilde woning niet alleen een esthetisch probleem is, maar ook gezondheidsrisico's met zich mee kan brengen. Het kan leiden tot allergieën, astma, schimmelgroei, ongedierteplagen en andere gezondheidsproblemen. In ernstige gevallen kan het ook de bewoners blootstellen aan gevaren zoals brand of instortingsgevaar. Het is belangrijk om de onderliggende oorzaken van een vervuilde woning aan te pakken en zo nodig professionele hulp in te roepen om de situatie te verbeteren.

Inhoud van deze pagina:

 1. Oorzaken vervuilde woning

 2. Kosten vervuilde woning

 3. Stappenplan vervuilde woning ontruimen

 4. Hulp inschakelen!

Oorzaken vervuilde woning

Een vervuilde woning kan verschillende oorzaken hebben, en het kan zich manifesteren als rommelig, vies, ongeorganiseerd of zelfs gevaarlijk voor de gezondheid. Een vervuilde woning kan ontstaan door het niet regelmatig opruimen, waardoor spullen zich opstapelen en leiden tot rommelige ruimtes.

Vaak zien wij dat mensen diepliggendere problemen hebben zoals een depressie of psychische klachten. Het is dan lastiger om dagelijkse taken uit te voeren, waaronder het schoonmaken en organiseren van hun huis.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van een vervuilde woning:

 • Gebrek aan opruimen en organisatie: Wanneer mensen niet regelmatig opruimen en organiseren.
 • Verzamelgedrag: Sommige mensen hebben de neiging om overmatig veel spullen te verzamelen en te bewaren, wat kan leiden tot overvolle kamers en opslagruimtes.
 • Depressie of psychische problemen: Mensen met depressie of andere psychische gezondheidsproblemen kunnen moeite hebben met dagelijkse taken.
 • Fysieke gezondheidsproblemen: Personen met beperkte mobiliteit, chronische ziekten of lichamelijke beperkingen kunnen het moeilijk vinden om hun huis schoon te houden.
 • Hoarding (verzamelstoornis): Hoarding is een ernstige aandoening waarbij mensen moeite hebben met het wegdoen van bezittingen, zelfs als deze geen waarde hebben, wat kan leiden tot ernstige vervuiling en gezondheidsrisico's.
 • Sociale isolatie: Mensen die geïsoleerd zijn en weinig sociaal contact hebben, hebben soms minder motivatie om hun huis schoon te houden.
 • Overweldiging: Soms kan een plotselinge levensverandering, zoals een verlies van een dierbare of een verandering in levensomstandigheden, leiden tot overweldiging en het verwaarlozen van het huishouden.

 

Vervuilde woning door hoarding (verzamelstoornis)

Een "hoarder" is iemand die lijdt aan hoarding, een psychische stoornis die wordt gekenmerkt door het verzamelen en bewaren van een buitensporige hoeveelheid spullen, zelfs als deze spullen geen praktische waarde hebben en de leefruimte ernstig belemmeren. Hoarding wordt ook wel "verzamelstoornis" genoemd.

Mensen met hoardingproblemen hebben vaak moeite met het wegdoen van bezittingen, zelfs als ze inzien dat deze bezittingen nutteloos zijn of de leefruimte overvol maken. Het verzamelen van spullen kan leiden tot ernstige rommel, vuil en gevaarlijke leefomstandigheden. Het kan ook leiden tot sociale isolatie, gezondheidsproblemen en problemen in relaties.

Hoarding is geen eenvoudige zaak van slordigheid of ongeorganiseerdheid; het is een complexe psychische stoornis die diepere oorzaken en gevolgen heeft. Mensen met hoardingproblemen kunnen hulp nodig hebben van professionele therapeuten, organisatie-experts en schoonmaakdiensten om hun situatie te verbeteren.

Ontdek de voordelen van een woningontruimer

Snel geregeld

Uw woningontruiming snel geregeld zonder dat u daar zelf druk mee bent.

Discreet en respectvol

Voorkom veel emotionele momenten tijdens een woningontruiming.

Verkoop inboedel

Indien van toepassing kunnen wij uw inboedel (op)kopen.

Voldoen aan eisen

Wij zijn bekend met alle eisen die een woningcorporatie of makelaar kan stellen.

Duurzamer

Omdat wij veel ontruimingen uitvoeren, kunnen wij inboedel duurzamer verwerken.

Vast aanspreekpunt

U heeft één vast aanspreekpunt voor de gehele ontruiming. Dit voorkomt geruzie en onduidelijkheid.

Goede doelen

Spullen die goed genoeg zijn om hergebruikt te worden, doneren wij aan verschillende goede doelen.

Reistijd bij afstand

Een woningontruimer inschakelen als u ver(der) weg woont scheelt u aanzienlijke reistijd en kosten.

Duidelijke kosten

Een woningontruimer werkt met een vaste prijs. Hierdoor weet je precies wat een ontruiming gaat kosten.

Kosten woningontruiming

De kosten van een vervuilde woning ontruimen liggen hoger dan een normale huisontruiming. Benieuwd naar de exacte kosten voor het ontruimen van een vervuilde woning? Vraag dan een gratis offerte aan.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het laten uitvoeren van een woningontruiming? Onderstaande tabel geeft richtprijzen van onze kosten van woningontruimingen.

* Genoemde prijzen zijn richtprijzen. Wilt u een specifieke prijsopgave voor uw ontruiming, vraag dan een ontruimingsofferte woning aan.

Grootte woningGemiddelde ontruimingskosten*
Garage - berging - opslagruimte - kelderv.a. €250,- tot €700,-
Verzorgingshuis kamerv.a. €350,- tot €650,-
Seniorenwoningv.a. €450,- tot €1.500,-
Bovenwoningv.a. €450,- tot €1.500,-
Benedenwoning
v.a. €450,- tot €1.500,-
Woning / appartement met 1 of 2 kamersv.a. €450,- tot €1.500,-
Eengezinswoningv.a. €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamersv.a. €1.000,- tot €2.500,-
Extra opties
Schoonmakenv.a. €25,- per uur
Afvalkostenv.a. €50,- tot €750,-
VloerverwijderingPer m2

Deze omstandigheden beïnvloeden de kosten voor een ontruiming

De kosten voor een woningontruiming verschillen per situatie. De totaalprijs wordt beïnvloed door deze omstandigheden:

De inboedel: hoe meer er in de woning staat, hoe hoger de kosten uit kunnen vallen. Dit hangt af van de waarde van de inboedel. Op het moment dat er spullen staan van waarde, dan wordt de waarde van de kosten afgetrokken.

Afvoerkosten: voor het afvoeren van afval betaalt u ook kosten. Hoeveel afval in een woning staat verschilt.

Schoonmaakkosten van een vervuilde woning

Naast het ontruimen van de woning is het ook verstandig om de woning schoon te laten maken. De kosten voor het schoonmaken van een vervuilde woning begint vanaf €25,- per uur.

Het team van Schouwman is gespecialiseerd in het ontruimen en schoonmaken van vervuilde woningen. Het is bijna onmogelijk om dit zelf te doen. Onze ontruimers zorgen dat de woning met respect ontruimd wordt.

Stappenplan vervuilde woning ontruimen

Het opruimen van een vervuilde woning kan een uitdagende taak zijn, maar het is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van de bewoners en kan de levenskwaliteit verbeteren. Tevens kan het ontruimen van de vervuilde woning nodig zijn om de huur op te zeggen of om de woning te kunnen verkopen. Hier is een stappenplan van hoe wij te werk gaan bij een vervuilde woning:

Stap 1: Offerte afspraak

 • Tijdens de offerte afspraak gaan wij de woning inspecteren. Wij kijken in hoeverre die vervuild is en welke materialen we nodig hebben.

Stap 2: Een plan maken

 • Bij akkoord van de offerte stellen we een plan op voor de ontruiming. We bepalen welke kamers als eerste worden aangepakt en in welke volgorde. Dit allemaal in goed overleg.

Stap 3: Inboedel afvoeren

 • De ontruimers beginnen met het verwijderen van grofvuil en grote items die gemakkelijk kunnen worden weggegooid. Dit kan oude vervuilde meubels, kapotte apparaten en andere onnodige items omvatten.
 • Wij scheiden alle recyclebaar materiaal van niet-recyclebaar afval.

Stap 4: Reinigen en desinfecteren

 • De vrijgekomen ruimte worden schoon gemaakt. Stof, vuil en eventuele schimmels worden verwijderd.

Stap 5: Vloeren verwijderen

 • Bij een vervuilde woning is het vaak dat de vervuiling/ geur in de vloer is getrokken. Om de woning zo goed mogelijk schoon te krijgen adviseren wij vaak de vloer ook te verwijderen. Hiermee verdwijnt de nare geur.

Stap 6: Reparaties en herstel

 • Identificeer eventuele reparaties of renovaties die moeten worden uitgevoerd, zoals het herstellen van beschadigde vloeren, muren of plafonds.
 • Wij hebben vakmensen die de wanden en plafonds netjes in een neutrale kleur kunnen schilderen.

Hulp inschakelen vervuilde woning

Bij hoarders is het probleem meestal niet opgelost nadat de woning ontruimd en schoongemaakt is. Hoe voorkom je nou herhaling? Stel een plan op om ervoor te zorgen dat de woning niet opnieuw vervuild raakt. Dit kan het implementeren van regelmatige schoonmaak- en opruimroutines omvatten.

Maar overweeg ook professionele hulp. Als de vervuiling ernstig is of als u overweldigd bent, overweeg dan om professionele hulp in te schakelen zoals wekelijks een schoonmaakdienst of therapeut.

 

Aanvullende diensten

Naast woningontruimingen bieden wij ook andere diensten aan zoals:

 • Herstel werkzaamheden
 • Het opkopen van de inboedel
 • Schoonmaakwerkzaamheden
 • Tuinwerkzaamheden
 • Nicotine aanslag verwijderen
 • Vloerbedekking verwijderen

Vloerbedekking

Bij een vervuilde woning kan het enorm schelen als de vloerbedekking verwijderd wordt. De vervuiling is in de vloerbedekking getrokken, waardoor de geur met alleen schoonmaak niet te bestrijden is. Nadat de ontruiming uitgevoerd is kunnen wij de vloerbedekking of laminaat verwijderen.

Dit is een intensieve klus. Bovendien zijn de vloeren en trappen vaak verlijmd, waardoor de klus nog intensiever wordt. Schouwman beschikt over de juiste machines en hulpmiddelen om alle vloeren en trappen weer kaal op te leveren.