Woning verkoop klaar maken

Het verkoopklaar maken van de woning

Het verkoopklaar maken van een woning is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw huis aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Het verkoopklaar maken van een woning biedt tal van voordelen voor verkopers.

Het is belangrijk dat een eerste indruk bij de bezichtiging van het huis goed is. Schouwman kan u helpen om uw woning verkoopklaar te maken. Hier zijn enkele voorbeelden van onze dienstverlening voor het verkopen van een woning:

1. Ontruimen en schoonmaken

  • Het is belangrijk dat het huis netjes opgeruimd is. Dit kan betekenen dat de ontruiming voor een gedeelte uitgevoerd wordt of in zijn geheel. Dit is afhankelijk van uw wensen.
  • Om de woning aantrekkelijker eruit te laten zien op zowel de foto als tijdens de bezichtigingen kunt u ervoor kiezen om de woning schoon te laten maken. Alles wordt grondig schoongemaakt inclusief de vloeren en ramen. Vooral in een woning waar gerookt is kunt u met een intensieve schoonmaak mooi resultaat behalen.

2. Reparaties uitvoeren

  • Repareer eventuele zichtbare gebreken in je huis, zoals kapotte deuren of ramen, beschadigde muren, enzovoort. Als er een vloer in de woning ligt die vervuild is kunnen wij die verwijderen. Een goed onderhouden huis heeft meer kans om kopers aan te trekken.

3. Frisse verflaag

  • Vergroot je kans op verkoop door je muren wit te schilderen. Dat is een relatief kleine investering met direct resultaat: het laat je huis er ook nog eens frisser uitzien. Overweeg een schilderbeurt in kamers die er verouderd uitzien of felle kleuren hebben. Kies neutrale kleuren die de ruimte groter en lichter doen lijken.

4. Verbeter de eerste indruk door tuinwerkzaamheden uit te voeren

  • De voortuin en de gevel zijn het eerste wat potentiële kopers zien. Zorg ervoor dat de tuin goed is onderhouden, het gazon gemaaid is, en dat de gevel er netjes uitziet. De eerste indruk is belangrijk!

5. Maak kamers lichter

  • Zorg voor voldoende licht in elke kamer. Open gordijnen en jaloezieën om natuurlijk licht binnen te laten.

 

Laat Schouwman ontruimingen u helpen bij het verkoopklaar maken van uw woning in een afkoelende woningmarkt. Door uw woning net wat extra op te laten vallen, kan de verkoop van de woning nog sneller gaan.

 

Voordelen verkoopklaar maken van de woning

✔ Verbeterde verkoopkansen, want een goed onderhouden, opgeruimde en aantrekkelijke woning heeft meer kans om kopers aan te trekken en sneller te verkopen.

✔ Hogere verkoopprijs, want een woning die in goede staat verkeert is aantrekkelijk voor kopers en kan vaak tegen een hogere prijs worden verkocht dan een vergelijkbare woning in slechtere staat.

✔ Snellere verkoop, want een verkoopklaar gemaakte woning kan de verkoopprocedure versnellen.

✔ Minder onderhandeling, want als een woning bijvoorbeeld al een schilderbeurt heeft gehad kunnen potentiële kopers dit al van hun lijstje afschrapen. 

✔ Positieve eerste indruk, want een woning die verkoopklaar is gemaakt maakt een positieve eerste indruk op kopers, waardoor ze zich gemakkelijker kunnen voorstellen hoe ze de ruimte zouden gebruiken.

✔ Meer concurrentie, want een aantrekkelijke woning trekt meer kopers aan, wat kan leiden tot een biedingsoorlog en uiteindelijk een hogere verkoopprijs.

 

Kortom, het verkoopklaar maken van je woning is een investering in de verkoopbaarheid en uiteindelijk de waarde van je huis. Het kan helpen om je woning sneller en tegen een betere prijs te verkopen, terwijl het ook het verkoopproces efficiënter en minder stressvol kan maken.

 

Dit kan bij ons op korte termijn

Schouwman kan binnen 24 uur een vrijblijvende offerte op maat maken. Tijdens dit gesprek horen wij graag wat wij voor u kunnen betekenen. Aan de hand daarvan maken we een plan van aanpak, zodat we u zo snel mogelijk kunnen ontzorgen. Wij werken met vaste teams, waardoor wij direct of op korte termijn inzetbaar zijn.