Opkoop van de inboedel

Opkoop van de inboedel kan nodig zijn als u bijvoorbeeld gaat verhuizen, bij een woningontruiming, een nalatenschap of als u snel van uw inboedel af wilt. Wanneer er nog waardevolle inboedel in de woning staat kunnen wij deze op waarde schatten en van u opkopen. Het bedrag van de opkoop wordt in mindering gebracht van de offerte van de woningontruiming.

De waarde van de inboedel kan afhangen van verschillende factoren. Denk hierbij aan de vraag naar bepaalde spullen, de conditie van de spullen, de marktomstandigheden en het merk of de kwaliteit van de spullen

Voordelen van het verkopen van de inboedel aan Schouwman is dat het snel en gemakkelijk kan zijn. Als u alle spullen per stuk moet verkopen bent u er veel langer mee bezig. Schouwman koopt de gehele inboedel in 1 keer op. Dit kan voordelig zijn als u er geen tijd voor heeft of niet in de buurt woont.

Het is belangrijk om te beseffen dat bij het verkopen van de inboedel aan Schouwman doorgaans de prijs lager zal zijn dan wanneer u de spullen zelf afzonderlijk verkoopt. Dit komt omdat wij de inkoopwaarde van de spullen geven.

 

Belangrijke informatie over het opkopen van de inboedel

 • Het opkopen van de inboedel gebeurt meestal in combinatie met een ontruiming
 • De opkoop van de inboedel wordt in mindering gebracht van de ontruiming
 • U bespaart op de kosten voor de ontruiming en hebt zelf geen werk meer aan de ontruiming
 • Wij geven de inkoopwaarde van de inboedel
 • Woningontruiming in ruil voor de inboedel komt zelden voor

 

Welke inboedel is geschikt om op te kopen?

Aan veel spullen zit vaak een emotionele waarde, maar niet alles heeft ook een financiële waarde. Het komt dus ook voor dat Schouwman ervoor kiest om niet de hele inboedel van u op te kopen maar een gedeelte.

Welke spullen kopen wij op? Het is belangrijk dat de spullen onbeschadigd zijn en er op dat moment vraag naar is. Denk aan jonger, goedwerkend witgoed, design meubels, vintage of merkartikelen.

 

Hergebruik inboedel

Wat gebeurt er met de inboedel die Schouwman niet opkoopt? De inboedel die voor ons geen waarde hebben, maar nog wel goed genoeg zijn voor een tweede leven, wordt hergebruikt. Wij doneren deze spullen aan goede doelen of andere sociale instanties.

Ons streven is om zoveel mogelijk inboedel te hergebruiken en zo min mogelijk inboedel weg te gooien. Wij zullen altijd proberen om de inboedel een geschikte plek te geven.

Voordelen van hergebruik inboedel:

 • Milieuvriendelijk
 • Verlengde levensduur
 • Kostenbesparing
 • Energiebesparing
 • Sociale impact
 • Behoud van geschiedenis

 

 

Welke inboedel kopen wij doorgaans niet op?

Wij kijken eerst of we spullen kunnen opkopen. Is dit niet het geval? Dan kijken wij naar hergebruik. Vaak kunnen wij spullen herplaatsen. Voorbeelden van spullen die wij niet opkopen kunt u op de foto's zien, zodat u een idee heeft van wat wij niet opkopen. Doorgaans zijn dit licht eiken of donker eiken meubels die wij niet opkopen.