Woningontruiming

Woningontruiming? Schouwman helpt u graag!

Door verschillende omstandigheden kunt u te maken krijgen met de zorgen om een woning te ontruimen en leeg op te leveren. Schouwman is hier in gespecialiseerd en heeft al jaren ervaring. Een woning moet bijvoorbeeld worden ontruimd in het geval van een verhuizing, overlijden, echtscheiding etc. Er zijn meerdere soorten ontruimingen, die andere werkzaamheden met zich mee brengen. Zo kan er een woning ontruimd moeten worden voor de verkoop, huur of een zorgkamer.

Een huurwoning moet in de meeste gevallen kaal opgeleverd worden. Dit houdt in dat de volgende zaken verwijderd moeten worden: vloerbedekking, raambekleding, alle goederen in de woning en de lampen demonteren.

Een koopwoning hoeft in principe alleen leeg opgeleverd te worden, om een woning in de verkoop te zetten bij een makelaar moet deze wel verkoopklaar zijn. Dit houdt in dat de fotograaf de woning op zijn mooist op de foto kan tonen. Zie hier onze pagina: Verkoopklaar maken van uw woning, voor meer informatie. Daarnaast kunnen we u eventueel helpen bij herstelwerkzaamheden.

Schouwman vindt het erg belangrijk dat alles een tweede kans krijgt. We proberen zo duurzaam mogelijk met alle spullen om te gaan, zodat we andere mensen hier ook weer blij mee kunnen maken. Denk hierbij aan meubels, kleding, witgoed en servies.

Tevens willen wij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een leer- en werkplek aanbieden, zodat hun toekomstperspectief vergroot wordt, zie goede doelen voor meer informatie hierover.

Waarom kiezen voor Schouwman

Schouwman werkt met vaste teams, die wij zelf opgeleid hebben. Een woningontruiming is tenslotte een zeer persoonlijke gebeurtenis. Wij vinden het belangrijk dat de communicatie goed verloopt en hebben hier 1 aanspreekpunt voor, zodat we alles in goede banen kunnen leiden.

Schouwman staat voor: ontzorgen. Wij begrijpen dat een verhuizing of ontruiming van een familielid veel emoties met zich mee brengt. U moet op korte termijn al veel beslissingen maken. Uitbesteding voorkomt ruzie in de familie. Daarnaast hoeft u naast het emotionele aspect niet speciaal verlof aan te vragen of vrije dagen op te nemen. Wij proberen hierbij dan ook op alle aspecten van een verhuizing of ontruiming met u mee te denken en zo tot een passende oplossing te komen. Dit kan ook uitkomst bieden wanneer u op afstand woont.

Graag nemen wij u de zorg van de woningontruiming uit handen. Wij leveren de woning op volgens de gestelde eisen van de woningbouwvereniging of makelaar. Dit voeren wij op een professionele, discrete wijze uit, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Een snelle afhandeling voorkomt onnodige kosten.

Dit kan bij ons op korte termijn

Schouwman kan binnen 24 uur een vrijblijvende offerte op maat maken. Tijdens dit gesprek horen wij graag wat wij voor u kunnen betekenen. Aan de hand daarvan maken we een plan van aanpak, zodat we u zo snel mogelijk kunnen ontzorgen. Wij werken met vaste teams, waardoor wij direct of op korte termijn inzetbaar zijn.